Home > Win Xp > Win XP Pro - Services Disappeared From List - Please Help!

Win XP Pro - Services Disappeared From List - Please Help!

I checked in hardware if there were any changes to network drivers, > >> > there > >> > is none. He also wrote the following, intriguing message, whose core, I believe, is true or close to the truth and refutes my earlier suspicion that systray.exe is loaded too late. I did try the restore method. If you're in a hurry, you can shorten the time to a few seconds for the test, then change it back after the test.

Many reboots later no more missing icons. If not, you can try to repeat the procedure until you have all of them. Members 4,310 posts Gender:Female Location:USA Interests:Living and Learning!! I have tried without success the following: 1.

There is no apparent reaction and no window opening. I have been struggling with exactly the same problem for long and Microsoft could not get at any reasonable solution. About Us PC Review is a computing review website with helpful tech support forums staffed by PC experts. All submitted content is subject to our Terms of Use.

Navigate in the registry to HKEY_CURRENT_USER \Software \Microsoft \Windows \CurrentVersion \Explorer \TrayNotify Delete the IconStreams and PastIconStreams values. If you've tried this program, please report here if it worked for you. I will search for it also. I was happy to see them.

It was driving me crazy! I already had UPnP disabled, so I moved on to the first registry file (systray.reg). It helps the new users. > Please use the Communities guidelines when posting. > http://www.microsoft.com/wn3/locales/help/help_en-us.htm > Mark L. http://www.xpheads.com/forums/microsoft-public-windowsxp-help_and_support/87939-win-xp-pro-services-disappeared-list-please-help.html Problem is, it is not listed anywhere in the list.

I checked in hardware if there were any changes to network drivers, > there > is none. Tried all the above using Windows Safe Mode (except step 5). > >> > > >> > Also, I am using McAfee Antivirus AOL free edition. > >> > > >> The UPnP suggestion worked for me, amazingly. He was able to get that to work again by reserving a fixed IP address for the computer and using that for hotsyncing. 2006-04 – In some web forums it was

The print spooler is running in the services list and there is one item listed in the dependency list: Remote Procedure Call (RPC)--DCOM Server Process Launcher. Also please exercise your best judgment when posting in the forums--revealing personal information such as your e-mail address, telephone number, and address is not recommended. Combined with an unfavorable Windows API message this causes the problem, which befalls many heavily loaded computers that don't have ultra-fast hard disks. All rights reserved.

Before making any changes to your Windows Registry it is highly recommended that you create a system restore point!The first part of this requires a windows vista or windows 7 OS When I do ipconfig it gives me no default gateway address. But he wrote that this procedure always fixed the missing icons problem for some time, then needed to be repeated. Posted 13 May 2008 - 06:23 AM Granny, When you look in Printers & faxes...is your printer there as default(check mark by it)?

However, a Google search brought up about 352,000 hits - and yours was the second. How could the original files loss if you did not delete them. ipconfig didn't run. Thanks for your quick response. 0 Back to top #6 Wingman Wingman Mild-mannered Elder Geek Admin 9,419 posts Gender:Male Location:East Coast, USA Posted 12 May 2008 - 05:32 PM It would

This brought back the "loudspeaker" sound icon and a few others. (2) Then I used the (fantastic) tool by Cliff Cawley "Startup Delayer" (http://www.r2.com.au/software.php?show=startdelay) to put delays in for "non essential" Following your advice, I checked the > knowledgebase article that you mentioned and carefully checked in the > registry for the keys and parameters. Check your connection to the network, or CD-ROM drive.

In the Current Items section, select each of the items as "Always Hide".

Compaq Presario, Model #6473SA Windows XP Home Edition V. 2002, sp 2 504 mb RAM, I had 1 g, but 1 memory module stolen by "friend" 0 Back to top #2 Dunno how to attach it > >here in this newsgroup. A third possibility is that they were somehow removed during one of the "Windows Updates" that are frequently uploaded to my computer when I am online. (Whether I want them or they're not designed to wait for a confirmation that their icon was added), while others (e.g.

This fix was just quicker. Join our site today to ask your question. My files and pictures, etc are still there, but I can not copy them to another folder, or disk. But first read the chapter "Other known causes" further below for some specific symptoms and solutions.

However, it did not work. If you have UAC enabled, you must give permission, or enter your credentials to continue. 2.